De Clitoris, een Mythe

We denken er allemaal veel over te weten. We weten allemaal dat ze bestaat. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op mannen maar ook op vrouwen. Het is een plekje wat veel aandacht krijgt maar ook vaak wordt overgeslagen. We hebben het over de clitoris. Het mysterieuze plekje waar veel over gezegd en geschreven is en waar nog veel onduidelijkheid over bestaat.

De mensheid bestaat al duizenden jaren maar de clitoris is pas in 1559 ontdekt door de Italiaan (hoe verbazingwekkend) Surgeon Realdo Colombo (was Colombo niet ook een ontdekkingsreiziger). Eigenlijk misschien ook niet zo gek dat de Clitoris pas laat werd ontdekt want het is in eerste instantie niet zichtbaar voor het oog. Twee jaar later claimde een andere man de Clitoris te hebben ontdekt en zo blijkt wel weer dat mannen de jagers zijn die vechten om hun “prooi”. Best gek dat een lichaamsdeel van een vrouw ontdekt werd door een man maar daar kom ik later nog wel op terug.


SecretosSexuales

                                      “krijg de zenuwen”

Wij mannen verschillen niet zoveel van de vrouwen. Goed, een vrouw heeft borsten en een vagina maar eigenlijk verschilt de clitoris niet zoveel van de mannelijke penis. Veel mensen weten niet dat de clitoris een soort van kleine penis is die ook nog eens veel gevoeliger is dan de penis. Dat onze penis niet zo gevoelig is heeft ook een functie want als de penis net zoveel zenuwen zou hebben als de clitoris dan zou gemeenschap hebben voor de man absoluut geen pretje zijn. Daarbij, als de vagina net zoveel zenuwen zou hebben als de clitoris dan zou een kind baren een volledig onmogelijke opgave zijn.

De oude Grieken kwamen er achter (of waren er van overtuigd) dat een orgasme de vruchtbaarheid van de vrouw ten goede zou doen. Toen dit orgasme werd ontdekt kwam er ook steeds meer ruimte voor vrouwelijk genot binnen de seksualiteit. Begin 19de eeuw was het zelfs de Katholieke kerk die vrouwen adviseerde om orgasmes te beleven om zo meer ontspannen door het leven te gaan. Helaas gebeurde het dat een doctor later beweerde dat een orgasme vreselijke ziektes bij de vrouw zou veroorzaken waaronder hysterisch gedrag en daarom de clitoris als volkomen overbodig verklaarde. Ook wel weer bijzonder dat dit allemaal mannen waren die dit beweerden.


beautiful-nude-fit-woman-body-with-lily-flower
Sigmond Freud was een fervent tegenstander van de clitoris en vond het concept “vaginaal orgasme” uit. Hij beweerde dat de mate van seksueel genot bij een volwassen vrouw alleen door penetratie kon worden behaald en dat de clitoris volledig overbodig was. Het klinkt vreemd maar vanaf dat moment was de “mythe” rond de clitoris geboren. Nu zijn we gelukkig wijzer geworden (al weten veel mensen dit nog niet). De vagina is helemaal geen seksueel orgaan.
Het is een geboorte kanaal die nodig is om zwanger te worden en om een kindje uit te baren. Penetratie is zeker lekker voor een vrouw maar het seksueel orgaan bij de vrouw is toch echt de clitoris en als een vrouw seksueel genot wil ervaren en de man wil ontvangen dan zal eerst de vagina “klaar gemaakt” mogen worden om de penis te ontvangen. Penetratie is een kwetsbaar iets en als een vrouw daar niet klaar voor is dan kan dit pijnlijk zijn en op die manier is seksueel genot zo goed als uitgesloten.

Sigmond Freud was dus eigenlijk een zeer egoïstische man in mijn ogen die geen oog had voor het verlangen van de vrouw en puur ging voor eigen seksueel genot. De beweringen die hij deed heeft echter wel gezorgd voor diepe wonden bij zowel man als vrouw. Mannen leerde dat de vagina “het” plekje was bij de vrouw en daar moest dan wel zo snel mogelijk iets in om haar te verwennen en voor vrouwen werd het een plek die vermeden moest worden omdat het eigenlijk overbodig was.

0cb5ea9-1225x580-1200x520
                                                                                          duister plekje

Tja, de clitoris ligt wat verborgen bij de vrouw en ook is het nog een plekje die in veel relaties een “duister” plekje is waar het nu toch wel tijd is geworden dat ook dit plekje het licht eens mag gaan zien. Zowel de man als de vrouw mogen weten dat dit een plekje is wat aandacht en liefde nodig heeft. Dat het een plekje is die essentieel is om de vrouw te openen om te kunnen genieten van seksualiteit. Niet even twee of drie minuutjes om daarna tot actie over te gaan. Nee, het is een plekje waar ruim de tijd voor genomen mag worden. Er mag tijd voor genomen worden om er naar toe te gaan en er mag tijd voor genomen worden om het (aan) te raken. Niet gelijk met je kolenschoppen toucheren maar zacht en teder liefhebben. Net als bij de man wordt namelijk ook de clitoris stijf maar vergeten veel mannen dat de clitoris veel gevoeliger is dan onze mannelijke versie en dat het gewoon iets meer tijd nodig heeft.

Vaak krijgen mannen ook het oordeel van de vrouw dat ze “het niet goed doen” en in veel gevallen is dit ook zeker zo. Maar er is ook een andere kant. Hoeveel vrouwen weten het eigenlijk zelf? Er zijn namelijk heel veel vrouwen die hun eigen lichaam niet eens kennen en zelfs hun vagina nog nooit hebben bekeken. Veel vrouwen voelen geen liefde voor hun vagina omdat in de opvoeding vaak is meegegeven dat je dat moet verbergen en dat je er niet aan mag zitten. Dit heeft er toe geleid dat ook vrouwen niet weten wat nu echt fijn is. Laat staan dat ze dit dan aan de man aan kunnen geven om hem te leren en te laten zien en voelen wat er met dat plekje allemaal mogelijk is.

                                                                                    Handle with care please

De clitoris heeft maar één enkele functie en dat is genot. Via dat genot kan de vrouw en de vagina zich openen om nog meer van seksualiteit te genieten. Vrouwen kunnen seksueel verlangen hebben in het moment en een man ontvangen als ze dat willen maar is dit niet het geval dan is er gemiddeld zo’n 20 tot 45 minuten nodig om een vrouw “klaar” te krijgen om ons mannen te ontvangen. Heren! Dit wordt ook wel voorspel genoemd. Dat betekent dus niet dat we na 5 minuten het glijmiddel pakken of even onze vingers nat tipos-flujo-vaginal_5_2342138maken. Dat betekent dat we met aandacht en liefde op zoek mogen gaan naar het heilige plekje bij de vrouw om ons te ontvangen. Oja mannen, heb je het plekje ontdekt of weet je het al te vinden? Handle with care please. Dat wij vaak “hard” afgetrokken willen worden (en is dit eigenlijk wel zo?) betekent niet dat we de clitoris het zelfde moeten behandelen. Wat ik al zei, het is daar gevoelig, heel gevoelig en het kan al snel teveel zijn voor een vrouw. Vertraging is dus “the magic word”. En vrouwen! Ben je er zelf nog niet zo bekend mee? Pak eens een make-up spiegeltje (en laat je make –up liggen) en bekijk eens dit heilige plekje. Echt, je vindt hem vanzelf. Raak het aan en voel wat het met je doet. Deel deze ervaring met je man of vriend die ook nog “zoekende” is en geniet samen van het ontdekken van een diepere laag in de seksualiteit. Want mannen? Een vrouw die seksueel open is en jou echt wil ontvangen dat is een genot voor iedere man.

De clitoris heeft een functie zoals ik al eerder zei. De functie van seksueel genot en plezier. Maak daar dan ook samen gebruik van.