De seksuele kwetsbaarheid van de man

Het is voor veel mensen algemeen bekend dat bij het bedrijven van de liefde de vrouw over het algemeen de kwetsbare partij is. Het is namelijk zo dat de vrouw, de man “ontvangt” in haar meest heilige en gevoelige opening van haar lichaam. Het is begrijpelijk dat de vrouw in de seksueel ontvangende rol, over het algemeen fysiek minder sterk is dan haar mannelijke partner. De kwetsbaarheid ligt in het algemeen dus niet bij mannen maar meer bij vrouwen. Toch wil ik graag even dieper ingaan op dit onderwerp  over iets wat niet veel besproken wordt en vaker besproken kan en mag worden. Voor mij als man voelt het ook kwetsbaar om juist over dit onderwerp te schrijven.

                         De penetrator is altijd dominant

Het is uiterst kwetsbaar voor ons mannen (en zeker voor de wat meer gevoelige en bewuste man) om “penetrator” te zijn. Bewuste mannen zijn in veel gevallen wat gevoeliger en hebben meer empathie voor vrouwen en mensen in het algemeen. Tenzij we als man geen ervaring hebben met het ontvangen van anale seks weten we niet wat het is om te worden gepenetreerd. Zowel mannen als vrouwen kampen met trauma’s uit het verleden omtrent seksualiteit, misbruik, gewelddadige seks maar ook ongevoelige en onvolwassen seks (porno). Dit gaat generaties terug in de tijd en we hebben er vaak geen idee bij hoe diep deze trauma’s in ons systeem zijn vast geworteld. De trauma’s worden van generatie op generatie doorgeven via de opvoeding.

Vandaag de dag dragen vrouwen nog steeds de littekens van het verleden die door mannen vanuit macht en onderdrukking zijn aangedaan. Het is nog maar van vrij recent dat een vrouw het recht heeft om “nee” te zeggen in het aangaan van seksualiteit met haar partner. In bepaalde landen heeft een vrouw dit recht nog steeds niet en moet ze dienstbaar zijn aan haar partner. Het is onbegrijpelijk dat er nog landen en culturen zijn waar geen wet is tegen het verkrachten van je eigen partner en waar de man op voorhand vrij uit gaat. Vrouwen hebben daar geen enkele juridische bescherming als ze wordt verkracht. Zelfs niet als dit door een vreemde man gebeurt. Het gaat zelfs zo ver dat in sommige landen de vrouw wordt gestraft als slachtoffer van verkrachting en het is amper 50 jaar geleden dat in de Verenigde staten vrouwen worden beschermd tegen verkrachting. Te gek voor woorden toch?

                            Mannen dragen de schande mee

Het idee dat mannen kwetsbaar zijn tijdens het vrijen klinkt dus misschien vreemd in de oren als je hier niet echt bij stil staat. Maar bij de kwetsbare man kan het een enorme druk geven dat ze het gevoel krijgen een last te dragen over wat de vrouw door de eeuwen heen is aangedaan. Kwetsbaarheid bij mannen wordt steeds meer gestimuleerd en dat maakt ook dat wij als man kwetsbaar zijn geworden en dat er bij veel vrouwen een soort verwachting is ontstaan dat de man de wonden uit het verleden wel even zal helen. Je kan dit misschien een klein beetje vergelijken met de kleinkinderen van de nazi’s die zelf geen rol hebben gespeeld in WW2 maar in de naoorlogse decennia onterecht veel last hebben gehad van de daden van hun voorouders.

Mannen dragen nog vaak de schande mee van onze beledigende, seksueel intimiderende voorvaderen en eigenlijk willen wij dat trauma niet meenemen in onze slaapkamer waar wij vanuit ons hart de liefde willen bedrijven. Wij willen vrij zijn van deze trauma’s en verlangen naar de meest fantastische liefdevolle seks met een vrouw. Wij willen onze liefdevolle krachtige mannelijke energie laten stromen waardoor ook bij de vrouw de innerlijke “slet” zich mag losmaken van haar trauma’s om dit als groots geschenk te delen met haar partner. Niet de slet omdat de man dit van haar verwacht maar de innerlijke “slet”(godin) omdat zij dit de man wil schenken omdat zij zich ook zo voelt.

Het is een last voor de kwetsbare en gevoelige man om te leven met de gedachte dat hij voorzichtig moet zijn in de omgang met de vrouwen die door de eeuwen heen getraumatiseerd zijn door onze voorvaderen. “ik wil je niet misbruiken” zal deze man namelijk blokkeren in het delen van zijn vrije liefde naar jou als vrouw. Het trauma wat ons mannen daarin is aangedaan remt ons in het delen van onze werkelijke behoeftes en verlangen. Veel mannen zijn bang zich echt aan een vrouw te geven en zijn juist voorzichtig omdat ze bang zijn de vrouw te her-traumatiseren. Ze beseffen zich dat hun dominante mannelijk kracht bedreigend kan zijn voor veel vrouwen en willen haar niet misbruiken waardoor hun kwetsbaarheid zal leiden tot zelf afwijzing en onzekerheid.

                                         Lieve vrouwen?

Lieve vrouwen, nodig ons uit om met jou mee te vrijen. Wij willen graag zeker weten dat jouw uitnodiging om ons te ontvangen vanuit het hart komt zodat we kunnen samensmelten. Los van angst en oude trauma’s. Alleen als we dat samen doen dan ligt daar de opening tot totale overgave en puur genot. Wij willen jou onze krachtige mannelijkheid tonen in al onze kwetsbaarheid en gevoeligheid. Het grootste cadeau voor de kwetsbare krachtige man is de vrouw in haar kracht die in vertrouwen en overgave ons kan en wil ontvangen. Er is dan geen penetratie meer vanuit oud dominant gedrag maar vanuit totale samensmelting van twee liefdevolle zielen die elkaar liefhebben vanuit het hart.

Jouw kwetsbaarheid is mijn kwetsbaarheid. Laat mij met jou samensmelten en samen zullen we onze oude wonden helen met het bedrijven van de liefde…

Dit artikel is vrij en met mijn eigen woorden aangevuld en vertaald vanuit het Engels en geschreven door Jamie Catto.

www.jijbentjezelf.nl

Lees ook: Seksuele vrijheid is alleen voor mannen.
Lees ook: Intens verbinden via soulseks.
Nog meer onderwerpen