Seksuele vrijheid is alleen voor mannen! In werkelijkheid is dit complete onzin natuurlijk maar in de wereld waarin wij leven is het een stigma die niet eens zo gek is om eens nader onder de loep te nemen.

“Een man met veel partners is stoer, een vrouw die hetzelfde doet een hoer.”
————-
“Een jongen is stoer en een meisje is een hoer.”

Het is een understatement dat veel vrouwen wel eens slet of hoer genoemd worden en we weten allemaal dat dit dat altijd met een negatieve lading is.
Een jongen of man die populair en seksueel actief is wordt vaak een “player” genoemd en een vrouw of meisje krijgt in veel gevallen de naam “slet” toebedeeld. Een player is een man die weet hoe hij een vrouw moet verleiden en over het algemeen lukt hem dat ook aardig. Hij is charismatisch, charmant, brutaal en pretendeert heel goed te weten wat een vrouw nodig heeft (in bed). Een slet is over het algemeen ook charismatisch en weet over het algemeen heel goed wat ze zelf nodig heeft.

default_halloweenHet grote verschil tussen deze twee stigma’s is dat de man er over het algemeen heel goed mee weg komt en dat de vrouw in die context vaak wordt gezien als “makkelijk” en hoerig. Als mannen alleen, single en/of eenzaam zijn dan zijn ze “seksueel vrij” en er wordt zelfs wel onder de mannen gezegd. “ach, dan ga je toch gewoon naar de hoeren”.
Zijn vrouwen alleen, single en/of eenzaam dan hebben zij die seksuele vrijheid veel minder. Natuurlijk kunnen ze wel naar een gigolo maar vrouwen onderling zullen elkaar daar zeker niet in aanmoedigen. Ook ligt daar nogal veel schaamte op.
Een man zal eerder onder zijn vrienden stoer delen dat hij met een vrouw naar bed is geweest en de vrouw zal veel zorgvuldiger zijn in de keuze om te delen met anderen dat zij met een man naar bed is geweest.
Seksuele autonomie en het nemen van bepaalde risico’s zijn zaken die veel mannen respect opleveren. Terwijl dit bij vrouwen juist vaak andersom werkt. Het is zelfs zo dat deze “eerloze” vrouwen in veel landen en culturen zwaar gestraft kunnen worden als ze seksueel actief, vrij en autonoom zijn. Een vrouw die werkt als prostitué en daar zelf voor kiest is seksueel autonoom maar wordt door vele mensen met de nek aangekeken en als minderwaardig gezien. Door dit stigma worden vele vrouwen in de maatschappij op “hun plek gehouden.” Er zijn zelfs landen waar een vrouw de doodstraf kan krijgen na ontrouw terwijl de man er gewoon mee weg komt. Het is zelfs een vrijheid in bepaalde landen om dit verlangen vooral te uiten en te leven.

Vrouwen die alleen reizen of op vakantie gaan worden vaak gewaarschuwd terwijl mannen worden gezien als zelfstandig en dapper. Het stigma slet en hoer komt eigenlijk niet van oorsprong door de seksuele daad maar om de economische transactie die ermee gepaard gaat. Het maakt dat de vrouw economisch zelfstandig is en van oudsher is dat een norm die overschreden werd want de vrouw moet toch vooral (financieel) afhankelijk zijn van de man. Heel ouderwets dus en het is ook een heel ouderwetse gedachte. maar wel een gedachte die nog zeer zwaar (on)bewust leeft bij velen.
Veel vrouwen reizen nu gelukkig wel alleen, zijn financieel zelfstandig en worden meer en meer onafhankelijk van een man. Het feminisme is daar een goed voorbeeld van.

default_Schermafbeelding_2019-03-16_om_13.36.34

Eigenwaarde

Wat ook als vreemd gezien kan worden is dat als een vrouw haar lichaam verkoopt dit wordt gezien als zondig en een gebrek aan eigenwaarde maar als een man dit doet dan is hij dienstbaar aan de maatschappij. Want verkoopt een stratenmaker of bouwvakker ook niet zijn lichaam als je zie dat vele van deze mannen op hun 50ste lichamelijk zijn afgeschreven. Is dat iets van een dubbele moraal? Veel vrouwen werken in de zorg en dat geeft aanzien. Maar als een vrouw seks-zorg verleend dan heeft ze een lage eigenwaarde en wordt ze niet voor vol aangezien.

Feit is ook dat er zeer actueel een antiprostitutie lobby gaande is onder gelovige jongeren (en de politiek) die prostitutie willen verbieden omdat zij vinden dat iedere vrouw die zich laat betalen voor seks per definitie al slachtoffer is. Deze beeldvorming speelt dus ook een rol in de algehele seksuele vrijheid van vrouwen. Een vrouw die seksueel vrij is zal wel beschadigd of misbruikt zijn in haar kindertijd wordt dan vaak gezegd. Er wordt echter voorbij gegaan aan het feit dat een vrouw gewoon zelf vanuit vrije wil er voor kan kiezen om autonoom en seksueel vrij te zijn.

Maatschappelijke waarde

Waarom mag een man wel seksueel autonoom en vrij zijn en wordt deze man gezien als succesvol en geslaagd en waarom is de vrouw dan gelijk een slet en slachtoffer? Sekswerk is een onderdeel van onze maatschappij terwijl het vaak juist buiten de maatschappij geplaatst wordt. Dat maakt dus ook dat er veel criminaliteit en mensenhandel plaatsvind. We vergeten echter ook dat als er geen sekswerkers zouden zijn de cijfers voor seksueel misbruik en verkrachting vele malen hoger zouden zijn. Sekswerk heeft dus wel degelijk een zeer belangrijke maatschappelijke functie en het zijn juist de sterke, autonome en seksueel vrije vrouwen die deze belangrijke rol vervullen.

Het stigma wat wij als maatschappij dus nog steeds hebben op “slet en hoer” maakt dus dat vrouwen in de maatschappij op hun plek worden gehouden. Zolang dit stigma ons in de weg blijft zitten zullen vrouwen nooit vrij zijn.

De seksueel vrij vrouw zal er mede voor zorgen dat er meer verbinding is tussen mannen en vrouwen. Deze vrouwen kunnen namelijk ook heel goed hun grenzen aangeven waardoor mannen veel kunnen leren van vrouwen. De seksueel vrije vrouw die haar “innerlijke slet” de ruimte geeft staat met beide benen op de grond, leeft haar verlangen,  is zelfstandig en tussen de lakens zal zij het ultieme genot zijn van iedere man omdat zij niet beperkt wordt door trauma’s en blokkades. Ik durf zelfs voorzichtig te beweren dat niet autonome en seksueel vrije vrouwen hun trauma’s niet verwerkt hebben en dit onbewust op anderen projecteren. Dit staat dan even los van de mannelijke trauma’s die wij mannen op anderen projecteren.

Van ego naar….

Als een player minder vanuit ego zou handelen en meer vanuit zijn hart en kwetsbaar durft te zijn dan benadert hij voor veel vrouwen het stadium van “de perfecte man”. Dat is voor vrouwen wellicht wel het ultieme in de man vrouw relatie. Maar wat nu, als een vrouw haar innerlijke slet de ruimte geeft? Dat is wellicht het grootste cadeau wat wij mannen van de vrouwen mogen ontvangen. De innerlijke slet is niet de charismatische vrouw die elke man om haar vinger wind met haar wiegende heupen in een kort rokje. Nee, het is een vrouw die leeft vanuit haar hart. Haar seksuele energie stroomt ten volle, ze straalt in alles en heeft de kracht haar verlangens te leven en ze zal altijd haar grens aangeven als dit nodig is met dit verschil dat ze niet leeft vanuit die grenzen maar vanuit verlangen.

Is het niet een mooie taak aan ons mannen en vrouwen om los te komen van al die oude stigma’s. Ligt daar niet de oplossing om weer gelijkwaardig te zijn aan elkaar zodat we weer vanuit het hart kunnen verbinden. Ligt daar niet de oplossing dat we elkaar weer gaan zien in wie we werkelijk zijn…. Ligt daar niet gewoon de oplossing?