Intens verbinden via Soul Seks

In onze maatschappij worden we elke dag overspoeld met seks. De media, tijdschriften, films, billboards en internet staan er vol mee. Het is overal en we kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Marketingbureaus maken gebruik van seks om van alles te verkopen. Van ondergoed tot auto’s en zelfs hamburgers en telefoons. Seks is big business en het schijnt te werken dus waarom niet onze mondjes voeden met wat iets wat heel goed werkt.

verbinding

echt verbinden

Seksuele energie is een zeer krachtige energie die, wanneer deze niet goed wordt begrepen voor veel verwarring en narigheid kan zorgen. Het lijden omtrent seksualiteit is enorm, gezien het seksuele misbruik, aanranding en manipulatie. Zelfs oorlogen worden gevoerd vanuit seksuele energie.

Maar seksuele energie gaat ook over vrijheid, creatiekracht, liefde en verlichting van stress. Richt je die energie alleen op het hebben van seks dan zal er een diepe leegte zijn die je onvervuld laat. Achter de behoefte naar seks schuilt namelijk veel meer. Het zegt eigenlijk dat we gekoesterd en geliefd willen worden. Het zegt ons dat we intimiteit willen hebben op een veel dieper niveau. Mensen die dichtbij hun gevoel staan en leven vanuit dit gevoel zullen dit zeker (h)erkennen.

voorbij de behoefte.

Zo is er tantra seks waarbij twee partners in het lichamelijk samensmelten vanuit de verbinding met zich zelf. Het hart kan dan openen en je bent geheel in het moment zonder de drang om een prestatie te leveren of te werken naar een hoogtepunt. Die behoefte is secondair. Het doel is verbinden van hart tot hart.

chakra

de energie van de Chakra’s

Zo heb je ook Soul Seks. Soul Seks is een uitwisseling van energie van jou en je partner. Leef je vanuit je hart dan herken je wel het gevoel van verliefd zijn dat je geest, je lichaam, je hart en ziel kunnen openen. Ga je samen een open verbinding aan dan valt er in die relatie ook veel te helen. Reguliere geslachtsgemeenschap is een uitwisseling van energie en is tevens een middel om het lichaam vrij te maken of om het te bevredigen. Je lichaam zal voldaan zijn maar over het algemeen zal het een vluchtige bevrediging zijn. Echte vervulling van lichaam en geest kan niet alleen door het lichaam vervuld worden. Pijn, verdriet, plezier en genot zullen blijven komen en gaan.

Seks als transformatie.

Wel kan goede seks in verbinding met een ander een heel transformatieproces op gang brengen die kan leiden tot soul seks. Soul seks ontstaat als je de ander herkent in wie hij of zij werkelijk is. Dit proces begint bij het zien en herkennen van jezelf. Je bent namelijk een ziel in een fysiek lichaam. Had je voorheen seks met je lichaam waarbij je hoofd vertelde wat goed was. Door te transformeren kan de ziel daarbij aansluiten. De gedachten uit het hoofd verdwijnen en er kan seks beleefd worden met het lichaam en de ziel. Klinkt mooi toch?

Het lichaam gaat beter communiceren met de ziel. Je intuïtie zal krachtiger worden en het zal je uitnodigen om te zien dat je lichaam het voertuig is van je ziel die je zal helpen om te dansen, uit te wisselen, te communiceren, te spelen en de liefde puur te uiten. Doe je dit samen dan is dat een enorm geschenk aan elkaar.

Spiegel je ziel.

over seks

Als jij je partner als spiegel ziet van je ziel dan kunnen ook de zielen samensmelten zonder dat daar lichamelijk contact bij komt kijken. Dit begint vaak bij het aankijken van elkaar. Misschien herken je het dat als je elkaar aankijkt je een heel gesprek kan hebben zonder dat er een woord gesproken wordt. Ga nu eens naar die seksuele energie die in ons allen zit. Ga met deze energie vanuit je hart naar je partner en er zal een uitwisseling kunnen ontstaan waarbij je samen kan smelten zonder fysiek contact te hebben. Dit kan in dezelfde ruimte maar dit kan zelfs ook op afstand als je niet bij elkaar bent. Dit kan je oefenen met je partner door bijvoorbeeld af te spreken dat je op een bepaalde tijd afspreekt om met je ziel deze energie op te wekken. Al je je namelijk realiseert dat je niet je lichaam bent en je ook bedenkt dat dit voor je partner ook geldt dan kan je intimiteit op een oneindig diep niveau ervaren. Je komt dan in een verbinding die ze ook wel de 5de dimensie noemen. Het ego denken is dan volledig weggevallen en je kan de liefde bedrijven wanneer jij dat wil. Je deelt de liefde die je dan in dat moment bent met je partner.

Soul seks begint met de overgave aan jezelf, en als ook je partner zich hieraan overgeeft dan zal het Goddelijke in jullie ontwaken. Er gebeurt dan iets magisch. Seks is dan niet meer nodig, het probeert niets en het is geen spel meer van kracht en controle. Het is het loslaten van de controle door alle emoties te aanvaarden en te helen. Het gaat om diepe overgave in alles wat in ons leeft.

De weg naar ware liefde.

Je zal totale vrijheid ervaren. Helaas is de maatschappij gericht op de seks om ons te doen geloven dat in seks de vrijheid gevonden kan worden. Maar het gaat dieper, veel dieper. Ware liefde en seks is namelijk vormloos en gaat verder dan pijn of plezier. Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar onze ware zelf. De seksuele obsessie doet ons geloven dat daar de vrijheid is te vinden maar helaas zullen we het daar nimmer in gaan vinden.

Zelf heb ik het in het verleden en nu met mijn huidige partner meermalen mogen ervaren. De seks die verder gaat dan tantra of gewoon goede seks. Het is verbinden op een niveau waar helemaal niets aanwezig is. Geen gedachten, geen pijn, geen verdriet en zelfs geen geilheid. En juist in dat niets kan je alles vinden.

Geniet trouwens ook vooral van de heerlijke “gewone” seks die in het moment kan ontstaan. Ook dat is het leven en ook daarin kan je groeien als je er naar durft te kijken. Maar probeer eens de technieken, de maniertjes en weerstanden op te geven en om lief te hebben. Laat het gaan. De ware weg naar vrijheid ligt in rust, vertrouwen en liefde. Spring er in en omarm wat komen gaat…

De grootste gave is overgave.

Lees ook eens: Compersie, de sleutel tot een evenwichtige relatie.

Wil jij ook intens verbinden via Soul Seks?
Kijk dan ook eens op onze site lwww.jijbentjezelf.n