Wat is dat nou, tantrische seks

Tantrische sex wordt in de volksmond vaak ook wel “zweverige sex” genoemd. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wat is dat nou? Tantrische sex.

Nu ik mezelf deze vraag stel, realiseer ik mij dat dit een uitdagend artikel wordt. Het is namelijk gebaseerd op een krachtige liefdes-energie in het samenkomen van de mannelijke en vrouwelijke energie in mezelf. Ik mag in dit artikel dus even met de billen bloot en vanuit mijn waarheid met jullie delen wat tantrische seks voor mij inhoud. images (2)

Zelf zie ik het in ieder geval niet als zweverig al had je me dat niet een jaar of zes geleden moeten vragen want dan had ik op die vraag het antwoord gegeven dat het “zweefsex” was.

Van nature ben ik een man met een overheersende vrouwelijke energie. Het is ook een deel van mij wat ik nooit onderdrukt heb. Ik ben ijdel, hou van shoppen en koken. Ik ben een kletskous, ik laat mijn kwetsbaarheid en mijn gevoelige kantjes zien en ook kan ik van mezelf zeggen dat ik empathisch ben. Oke, ik hou wel van auto’s en in “mijn oude leven” ging ik graag naar Ajax en een grote mond was mij niet onbekend. Dit was de mannelijke kant in mij waar ik nu eigenlijk niets meer van terugzie. Mijn mannelijke energie uit zich nu anders en het voelt nu meer als een kracht. Ik kan voor mezelf kiezen, ben standvastig, ondernemend, daadkrachtig en ik kan dominant en recht door zee zijn. Ik heb een sterk relativeringsvermogen en sta met beide benen in de klei. Met andere woorden ik ben nu meer in balans. Was ik vroeger de pleaser die geen “nee” kon zeggen en altijd voor iedereen klaar stond. Nu ben ik een man die “ja” tegen zichzelf kan zeggen door “nee” te zeggen tegen een ander. Huilen kan ik nog, maar niet meer zoals vroeger. Toen kon ik in janken uitbarsten als ik in een situatie kwam waar ik mij geen raad mee wist. Ik was onzeker en had een laag zelfbeeld.

Mannelijk en vrouwelijk.

Wat heeft dit nu te maken met Tantrische sex zul jij je afvragen? Tantrische sex begint bij de bewustwording dat het mannelijke en het vrouwelijk die beide in mij aanwezig zijn. Door het vrouwelijke bewust in mezelf te zien, kan ik goed aanvoelen wat de vrouw “nodig heeft”. Het mannelijke deel in mij laat de ander weer voelen dat ook ik er mag zijn in mijn verlangen. Ontmoet je een partner die ook deze beide twee eigenschappen heeft ontwikkeld en zich hier bewust van is dan valt elke communicatie met woorden geheel weg.

[tantra en seks wees aandachtig.


Het ego speelt een andere rol in je leven want er is innerlijke wijsheid bij gekomen. Je kan oprecht liefhebben en versmelten waarbij zachtheid en lust samen mogen komen. Je komt als het ware via de ander thuis bij jezelf. Er is vrijheid en bevrijding en het hart zal openbarsten zonder de angst voor oordeel of afwijzing. Ook de drang naar “prestatie” en het hebben van een doel valt geheel weg.

Ik weet het nog goed van vroeger. Naar buiten toe constant maar je best doen en te laten zien hoe sterk en krachtig ik wel was. Maar van binnen kapot gaan van onzekerheid en angst voor afwijzing hebben was een constante factor in mijn leven.

Uit je hoofd, in je lichaam

Als jij het herkent dat je moeite hebt om te voelen en geneigd ben om veel in je hoofd te zitten en te piekeren? Als je moeite hebt je hart te openen en je echt op emotioneel niveau vanuit je kwetsbaarheid te verbinden? Ben jij iemand die graag de controle houd?  Dan heb je wellicht een krachtige mannelijke energie die je in de weg kan staan om je vanuit de tantrische energie te verbinden. Ga je verder kijken dan zal je merken dat dit mannelijk overschot een gevoel van leegte kan veroorzaken. Er is geen passie en bezieling in veel dingen die je doet.

wat is tantrische seks passie en sensualiteit


Hoe dan?

Die vraag kan ik niet beantwoorden door te zeggen “er is één manier”. Je moet het ervaren vanuit je eigen hart. Je hebt geen opleiding nodig al kan een tantra massage of een goede workshop je helpen naar dit gevoel te gaan. De workshop of masseur kan een katalysator zijn om dit gevoel in je aan te wakkeren. Seks is geen bekwaamheid of een trucje al zullen er mensen zijn die dit tegenspreken. We spreken er allemaal wel eens over als we het over elkaars partners hebben. De vraag die dan wel eens valt is dan: “is hij/zij goed in bed? Gek genoeg valt deze vraag weg als de intimiteit die gedeeld wordt volledig in overgave is vanuit het hart. Bij tantrische seks is er geen sprake van overwicht van de een of de ander. Dominantie en onderdanigheid zijn in de samensmelting van de twee zielen geen onderwerp van gesprek omdat je het beide bent. Er is zachtheid en rauwheid. Er is tederheid en lust en er is altijd respect en wederzijds begrip. Het is niet alleen de ontmoeting tussen twee lichamen maar ook de samensmelting van twee zielen die geheel gelijkwaardig zijn.

Ook de geslachtsgemeenschap is niet meer een direct doel wat bij “gewone seks” eigenlijk altijd het doel is. Er wordt veel meer en langer aandacht gegeven aan het voorspel die het pad plaveit tot totale extase. Klinkt dit zweverig of wordt je al nieuwsgierig?

Een leuke inleiding die je kan helpen tot tantrische seks wil ik graag delen. Herken je het dat je tijdens “de gewone seks” elkaar bijna niet aankijkt. Vaak lig je met je ogen dicht en bepaalde standjes beletten dat je elkaar aan kan kijken.
Wat een mooie oefening kan zijn is dat je samen tegen over elkaar op bed gaat zitten. Zet een fijn rustig muziekje op en maak de kamer sfeervol. Dan sluit je beide de ogen voor een paar minuutjes. Open je ogen en kijk elkaar zonder te spreken aan en kijk naar de ander vanuit de liefde die je van binnen voelt zonder daar woorden aan te geven. Geloof mij als ik zeg dat dit zeer onwennig zal zijn in het begin omdat je elkaar dan heel anders gaat zien. Voel wat er binnen bij jou gebeurt en laat eventuele emoties er zijn. Voel, beleef en ervaar en leg desnoods je handen op elkaars hart of pak de handen van je partner. Ga vanuit deze verbinding het contact aan en raak elkaar aan terwijl je focus ligt op het geven en /of het ontvangen. Daar bedoel ik mee dat als je geeft, je ook echt geeft omdat je wil geven en niet om later weer te ontvangen. Geeft je partner, ga dan ook echt in de overgave om die liefde te ontvangen zonder het gevoel dat jij later ook weer moet geven. Je zal merken dat als je partner vanuit die energie de liefde met jou deelt dit veel intenser zal aanvoelen. Heb je hem? Ik wens je heel veel plezier en liefde.

tantra en seks Elkaar diep aankijken vergroot de verbinding.

Prikkel je zintuigen


Tantra prikkelt al je zintuigen. Zien, proeven, ruiken, aanraken en horen zal veel intenser worden en je zal zelfs gaan merken dat dit je dagelijkse leven gaat beïnvloeden. Waarom? Omdat wanneer je krachtig in je seksuele energie staat je dit zal helpen om ook krachtiger in het leven te staan. Dit geldt zowel individueel als samen in je relatie.

Geloof mij als ik zeg dat ik nog uren kan doorschrijven over de verbinding in Tantrische seks. Echter beperk ik mij even tot enkele voorbeelden, inzichten en tips. Aan jou wat je daarmee wil doen… Ik wens je heel veel plezier en liefde.

www.jijbentjezelf.nl

wil je meer weten over tantra, lees dan ook, “isra seks tantra